Sonosteam

Anvendelse af ultralyd og damp giver nye desinfektionsmuligheder for fødevarer. Metoden kaldes SonoSteam.

SonoSteam er en unik behandling af særligt sarte emner, som ikke tåler høje temperaturer, hverken i form af delvis eller fuldstændig gennemvarmning. Metoden er derfor ideel til minimal processing af fødevarer, som f.eks. ferskt kød, æg, frugt og grøntsager, hvor varmebetingede ændringer af produktet ikke kan accepteres. SonoSteam er også særdeles velegnet til in situ-desinfektion af procesanlæg og dekontaminering af såvel produkt – som udstyrsoverflader.

SonoSteam genereres af specialdesignede dyser, der på en og samme tid doserer dampen og frembringer ultralyden. Dvs. dampen dræber mikroorganismerne, mens ultralyden katalyserer og optimerer processen.

Fordele ved dekontaminering af en overflade ved brug af SonoSteam:

  • Få sekunders behandling – ofte er 1 sekunds behandling tilstrækkeligt
  • Produktkvaliteten bevares – den korte og skånsomme behandling betyder, at f.eks. råt kød stadig kan betegnes som råt kød, efter behandlingen
  • Ingen kemikalier – som en af de få metoder, kan den derfor anvendes under produktionen til dekontaminering af udstyr og produkt
  • Ingen tilpasning af resistente mikroorganismer
  • Metoden er særdeles effektiv mod bakterier, virus, skimmel og gær – herunder også sygdomsfremkaldende mikroorganismer

Har ovenstående vagt din interesse, kan du finde flere oplysninger om SonoSteam på: www.sonosteam.dk

Hvis du ønsker, at blive kontaktet af denne virksomhed, så udfyld dette skema:


Follow

Modtag hvert nyt indlæg i din indbakke!

%d bloggers like this: