Produktanalyse på rekordtid

Med Promicol løsningen kan du screene rigtig mange typer fødevare, langt hurtigere end ved traditionelle metoder. Typisk kan du få resultat for hudplejeprodukter på 18-24 timer, UHT mælk, juice, marmelade, dressinger etc. på 1-2 døgn og så kan du yilmed bruge løsningen til at teste både hygiejne og biomasse på få minutter.

Totalkim – resultat på 10 minutter!

SBT Aqua udvikler en lille transportabel enhed, der kan anvendes ved minimal træning. Målingen foregår ved at man anvender en svaber, og opsamler prøve fra et område på 10×10 cm^2. Efter prøveopsamlingen indsættes svaberen ned i en probe der rystes, således bakterierne bliver resuspenderet i probevæsken. Proben sættes ind i sensoren, som recirkulerer væsken i 5 minutter, og derefter viser hvad det totale bakterieniveau i prøven er på et display. Proben og svaberen kan kun anvendes til én måling.

Specifikke udfordringer i storkøkkener

Udviklingen går i retning af, at fremstillingen af mad i bl.a. storkøkkener og restaurationer bliver mere kompleks, differentieret og eksperimenterende. Tendensen er, at små produktionskøkkener nedlægges og der etableres meget store køkkener med avanceret produktionsudstyr. Den mad, der produceres, skal typisk have lang holdbarhed. Alt dette stiller større krav til viden om rengøring og hygiejne i storkøkkenerne.

Temadage foråret 2017

Temadag "Rengøring og Hygiejne ved Fødevareproduktion"

På Temadagen den 6. april, kommer vi rundt om emnet “Rengøring og Hygiejne ved Fødevareproduktion”. Der kommer både indlæg som omhandler de udfordringer man står overfor i fødevareindustrien og i storkøkkener, vi kommer til at høre om metoder til kontrol af hygiejne og ikke mindst bliver en helt nyt totalkimtest præsenteret. Denne giver resultat på kun 10 minutter, hvor man normalt skal vente i flere dage på svaret!

Rengørings Mesterskaberne 2016 afd. Øst

Rengørings Mesterskaberne 2016 ØST

Onsdag den 28. september 2016 var det blevet tid til ØST afdelingen af Rengørings Mesterskaberne 2016, hvilket blev afholdt hos CleanStep i Valby. Der var tale om et lidt andet koncept end i Fredericia, da Øst afdelingen blev afviklet i et stort telt på P-pladsen udenfor butikken og Ibo Topcu – indehaveren af CleanStep – virkelig havde lagt sig i selen med traktementet. Ligesom ugen før, kvalificerede top tre i både Vinduespolering og Gulvvask sig til finalen, […]

Prev 1 2 3 4 5 Next

Rengøringsvenligt tastatur

Grundlæggende for hygiejne er en fornuftig håndhygiejne, hvilket ikke kun drejer sig om at vaske hænder ofte og grundigt. Det handler også om hvad man rører ved i mellemtiden, hvem der har rørt ved det før og hvor let eller vanskelligt det man rører ved er at gøre rent. Et computer tastatur er en potentiel smittekilde, hvorfor tastaturer altid bør betragtes som urene og som kritiske punkter i rengørings- og prøveplaner. Især er offentlige og […]

Læs Artiklen »

Hygiejnisk design af gulvafløb

Hygiejnisk design har længe været et varmt emne, for producenter af udstyr til fødevarebranchen. Nu går EHEDG (European Hygienic Engineering and Design Group) et skridt længere, og udgiver guidelines til hygiejnisk design af bygninger. Blücher A/S i Vildbjerg har sammen med nogle af verdens største fødevarevirksomheder, været med til at udforme de nye guidelines.

Læs Artiklen »

Desinficerende måtte istedet for “fodbad”

Dycem Cleanzone er en antibakteriel måtte, som kan anvendes i hygiejnesluser i fødevareindustrien, sundhedssektoren, ved ind- og udgange til renrum, laboratorier eller andre steder med skærpede hygiejnekrav. Der er en dokumenteret effekt med meget overbevisende tal, fx fjernes 99% Campylobacter og E.coli samt 75% af luftbåren kontaminering i de områder hvor måtten er installeret.

Læs Artiklen »

Vask hænder smart!

Miscea har udviklet en fuldstændig genial håndvaskestation, som gør at du kan vaske hænder uden nogen form for berøring. Sæbe, vand og desinfektion dispenseres helt automatisk, ligesom du kan justere vandtemperaturen helt uden berøringer. Denne håndvaskestation anvendes i fødevareindustri, sundhedssektor, restaurationsmiljøer

Læs Artiklen »

Rengøringskvalitet, et spørgsmål om økonomi?

Denne artikel er bragt som klumme på FoodSupply.dk d. 13. marts 2013 Rengøringskvalitet kan være mange ting, afhængig af hvor man er og hvem man taler med. Navnlig det sidste giver et meget uklart billede. Ikke nok med at en automekaniker givetvis ser rengøringskvalitet som noget andet end en slagteriarbejder, som igen ser det som noget andet end en sygeplejerske gør, men oven i købet har vi alle vores individuelle optik, at se på rengøring […]

Læs Artiklen »

Lej et ATP instrument

Har du brug for et ATP instrument i en kortere periode, eller har du lyst til at afprøve det i din produktion for, at se om det er noget for dig, så tilbyder Hygiejnefokus nu, at du kan leje et Clean-Trace™ luminometer i én måned ad gangen. På den måde kan du komme igang med ATP til en overkommelig penge.

Læs Artiklen »

Metoder til kontrol af rengøring og desinfektion

På dette grundlæggende kursus i metoder til hygiejnekontrol, kommer deltageren til at stifte bekendtskab, med en masse spændende teknologier som ATP, Dipslides, U/V lys med mere. Kurset tager udgangspunkt i fødevareindustrien, men henvender sig til hygiejneansvarlige personer indenfor alle hygiejneopmærksomme brancher.
Kurset afholdes d. 20. august i Aarhus og d. 17. september i Glostrup

Læs Artiklen »

Foredrag: Kontrol af hygiejne, hvordan og hvorfor?

Foredrag om de forskellige metoder som findes til rengøring- og hygiejne, hvordan disse anvendes og ikke mindst hvorfor det virkelig betyder noget, om det rent faktisk er så rent som det ser ud til at være.
Foredraget gives “as is” eller i tilpesset udgave, målrettet specifikke brancher og/eller virksomheder. Varighed 45-90 minutter.

Læs Artiklen »

Vask dine hænder ofte

Der er mange udfordringer i hverdagen, som byder dig at vaske dine hænder. Men der er mange flere udfordringer, som ikke naturligt fremkalder et behov for det, men som måske burde!

Læs Artiklen »

Biofilm i fiskeri-industrien

fiskeri

Biofilm i fiskeriindustrien Af Konsulent Annette Baltzer Larsen, FORCE Technology Ligesom i alle andre grene af levnedsmiddelindustrien, får mikroorganismer i produktionsmiljøet og på produktionsudstyr i fiskeri-industrien forskellig betydning for produktet, afhængig af hvilken/ hvilke mikroorganisme/r, der er tale om. Således vil der være nogle mikroorganismer, der vil kunne give problemer – det kan være sygdom hos forbrugeren eller kvalitetsmæssige udfordringer (ændret smag, kortere holdbarhed mv.). Fisk adskiller sig fra andre dyr ved ikke at have […]

Læs Artiklen »
Page 10 of 13« First...«8910111213»

Bloggen sponseres af:

Modtag Nyhedsbrev

Kommende Events

maj
24
ons
2017
9:00 Temadag “Sikkerhed for Vinduespu... Danske Service
Temadag “Sikkerhed for Vinduespu... Danske Service
maj 24 kl. 9:00 – 13:00
Temadag "Sikkerhed for Vinduespudsere" @ Danske Service | København | Danmark
Vi sætter fokus på Sikkerhed og Arbejdsmiljø for Vinduespudsere på denne Temadag. Yderligere information og program forventes frigivet i marts måned.  
jun
15
tors
2017
9:30 Fokusgruppemøde 2/2017 Jylland
Fokusgruppemøde 2/2017 Jylland
jun 15 kl. 9:30 – 16:00
Fokusgruppemøde 2/2017 @ Jylland
Fokusgruppe møde nr. 2/2017 afholdes Vest for Storebælt på en endnu ikke planlagt lokalitet. Programmet for dagen offentliggøres i maj måned. Vil du gerne med som gæst i Fokusgruppen på denne dag, så udfyld skemaet herunder:
aug
31
tors
2017
9:30 Fokusgruppemøde 3/2017 ACO Nordic A/S
Fokusgruppemøde 3/2017 ACO Nordic A/S
aug 31 kl. 9:30 – 15:30
Fokusgruppemøde 3/2017 @ ACO Nordic A/S | Ringsted | Danmark
Fokusgruppe møde nr. 2/2017 afholdes hos ACO Nordic i Ringstedog vil have det overordnede emne “Løsninger til hygiejniske afløb”, hvilket er helt naturligt, da det netop er dette virksomheden arbejder med at udvikle og producere. Programmet for dagen offentliggøres i marts måned. Tag et kig på ACO Nordics hjemmeside i mellemtiden. Vil du gerne med som gæst i Fokusgruppen på denne dag, så udfyld skemaet herunder:
DANSK RENGØRINGSMESSE 2017 - ODENSE CONGRESS CENTER 5.+6. OKTOBER 2017

Abonnér på Hygiejnefokus bloggen

Follow

Modtag hvert nyt indlæg i din indbakke!