Rengøringskontrol

Rengøringskontrol

Det giver jo næsten sig selv hvad begrebet rengøringskontrol dækker over; nemlig kontrol af om et område er gjort tilstrækkeligt rent, til at det lever op til de fastlagte mål. Rengøringskontrol siger i udgangspunktet ikke så meget omkring mikrobiologisk vækst, men mere om resultatet af rengøringen og fjernelse af skidt og organisk materiale og dermed hvorvidt der kan findes grundlag for aktuel eller fremtidig mikrobiologisk kontaminering.

I dag anses rengøringskontrol for mere væsentlig end desinfektionskontrol, som historisk set har været anvendt som parameter for rengøringsstatus, hvilket dog ikke er praktisk i fx fødevareindustrien, hvor man er dybt afhængig af ikke at sende kontaminerede produkter på markedet, for så at risikere at skulle tilbagekalde dem.

Rengøringskontrol er en præventiv handling, som er med til at sikre at produkter ikke bliver kontamineret med mikrobiologisk, eller anden, forurening.

Follow

Modtag hvert nyt indlæg i din indbakke!

%d bloggers like this: