Proteintest

Proteintest

En proteintest er en retvisende rengøringskontrol indenfor fødevareproduktion, hvor proteinholdinge produkter indgår. Proteintests er dog langt fra så følsomme som ATP-Bioluminescence, faktisk ca. 50 gange mindre følsom. Til gengæld udmærker testen sig ved ikke at gøre brug af aflæsnings- eller andet udstyr.

Proteintesten fungere ved at man svabrer et område, hvorefter et reagens tilsættes det opsamlede. Denne reagens skifter farve ved tilstedeværelsen af proteiner, hvorved man aflæser testen. Reaktionen forløber typisk i løbet af 5 – 30 minutter afhængig af den specifikke test variant.Man kan i visse tilfælde inkubere testen i et varmeskab, hvorved følsomheden forbedres.

Der er også varianter af proteintesten på markedet, hvortil der findes et lille aflæsningsinstrument. Ved at bruge et sådan elimineres den subjektive faktor i testen, hvor en person skal tage stilling til en farveskala.

Proteintests er meget anvendelige i fx supermarkeder, mindre detailforarbejdninger og restaurationsbranchen, hvor investering i aflæsningsudstyr anses for en stor investering.

Follow

Modtag hvert nyt indlæg i din indbakke!

%d bloggers like this: