Hygiejnekontrol

Hygiejnekontrol

Hygiejnekontrol kaldes også desinfektionskontrol.

Modsat rengøringskontrol, kan man ikke umiddelbart som om en desinfektion er forløbet som forventet, endsige er udført overhovedet. Hygiejnekontrolhandler om at søge rester af mikrobiologisk tilstedeværelse.

Den traditionelle og stadig mest udbredte metode til hygiejnekontrol er mikrobiologisk kontrol, hvilket er baseret på standard agar metoder. En agar er en geleagtig masse, som faciliterer føde til mikroorganismer, enten specifikke organismer (E.coli, coliforme, Gær og skimmel etc.) eller en universel føde til totalkim, altså alle organismer over en kam.

Det mest almindelige til hygiejnekontrol er at se efter totalkim, enterobacteriaceae (tarmbakterier), gær og skimmel samt Listeria, men alt afhængig af produkt, produktionsform og andet kan man evt. udelukke nogle og/eller inkludere andre organismer, som er mere relevante for den aktuelle situation.

Follow

Modtag hvert nyt indlæg i din indbakke!

%d bloggers like this: