Privat rengøring: Gør du godt nok rent derhjemme selv?

Privat rengøring: Gør du godt nok rent derhjemme selv?

Rengøring er et emne som kan dele vandene, mange – vel nok de fleste – afskyr opgaven, eller vil i hvert fald kun nødigt udføre den, mens enkelte elsker det. Uanset om man tilhører den ene eller den anden gruppe, er der imidlertid masser af gode grunde til at fokusere på, at rengøring udføres grundigt, hygiejnisk og med resultatet for øje – også privat, i ens eget hjem.

Tværer du skidt rundt i dit hjem?

Inden man griber til den klassiske løsning med én klud, én spand til hele hjemmet, vil det være en god idé at tænke den tanke til ende. For hvis man går og vrider den samme klud op i den samme spand vand, starter man godt nok med at gøre det første emne meget rent, men derfra går det ned ad bakke og man smører skidt og snavs rundt i hjemmet, fordi rengøringsvandet bliver desto mere beskidt.

Privat rengøring er grundlag for mange overvelser

Man bør som minimum skifte rengøringsvand jævnligt, men det er faktisk bedre at spare på vandet og investere i nogle gode mikrofiber-klude og -mopper, som man så anvender i forbefugtet tilstand. Man kommer til at bruge flere klude og mopper, men disse er meget holdbare og kvalitets-producenter forventer holdbarhed på op til 1.000 vaske, hvilket nok skulle dække de flestes rengøringsbehov en rum tid.

Slæber du snavs med i køkkenet?

Uanset at man anvender forbefugtede klude og skifter disse imellem hvert lokale, er den mest hygiejniske fremgangsmåde at starte i de områder som betragtes som rene, og slutte i de områder som er mest forurenede i udgangspunktet. Oversat til et privat hjem, betyder det at man starter i køkkenet og slutter på badeværelser og toiletter, samt at man starter med bordplader og skabslåger, og slutter på gulvet.

Gør man det i den modsatte rækkefølge, risikerer man at slæbe både bakterier og skidtrester med fra toilet til køkken, hvilket nok de færreste synes er appetitligt.

Ren Zenit Rengøring & Service er her på en opgave med privat rengøring

Rekvisitter, midler og arbejdsmetoder.

Ovenstående er blot eksempler på hvor mange ting man bør overveje, før man kaster sig ud i privat rengøring. Der er også masser af forhold omkring de redskaber man anvender, hvilke materialer de skal anvendes på, hvordan midler påvirker miljøet og hvordan man bedst kan udføre arbejdet enkelt, hurtigt og effektivt.

Generelt må man gøre op med sig selv, om man egentlig ønsker at stå med disse overvejelser selv, eller man hellere vil overlade arbejdet til professionelle, især når man tænker på at man med håndværkerfradraget, som også gælder for privat rengøring, kan få udført opgaven til en pris, hvor sort arbejde knapt kan være med.

Privat rengøring: tilbud, baseret på opgaven!

De fleste rengøringstilbud er baseret på en timepris samt et antal timer, som rengørings-leverandøren anslår opgaven skal tage. De allerfleste private rengøringskunder er ikke specielt interesseret i hvor lang tid det tager, men derimod i prisen for at opnå det endelige resultat.

Hos Hygiejnefokus har vi netop indledt et nyt samarbejde, med virksomheden Easyr, som har udviklet en app-baseret platform; Helping Hands, der beregner tilbud ud fra scanning med en smartphone, sammenholdt med de ønsker om kvalitet, bæredygtighed og andre faktorer som kunden måtte ønske at forholde sig til. Privat rengøring er et nyt område for Hygiejnefokus, men det er et område som vi glæder os til at være til at understøtte.

Der er megen fokus på rengøringskvalitet i Helping Hand, hvorfor vi naturligvis er glade for at med til at udbrede kendskabet til platformen, som du også vil kunne komme til at opleve på Dansk Rengøringsmesse 2021.

Ingen kommentarer

Follow

Modtag hvert nyt indlæg i din indbakke!

%d bloggers like this: