Forholdsregler mod virusangreb

Forholdsregler mod virusangreb

Der er fra tid til anden opmærksomhed på forskellige vira, som opstår og udvikler sig til epidemier og i værste tilfælde en decideret pandemi, hvor det meste af verden vil opleve epidemier mere eller mindre simultant. I skrivende stund er der naturligvis megen fokus på Corona virusen, som menes at stamme fra Wuhan i Kina, og som kaldes COVID-19 eller Ny Coronavirus.

Corona virus er faktisk ikke et nyt bekendtskab, snarere tvært imod, idet det er en afart af samme virus som forårsager almindelig forkølelse hos mennesker. Det er også Coronavirus som forårsager SARS og MERS, så forskerne er heldigvis langt fra på bar bund i jagten på en vaccine og behandlingsmetoder.

Det som der adskiller den nye Cororna virus fra den almindelige forkølelses-corona, er den forholdvist høje dødelighed på ca. 3% – hvis vel at mærke man kan forvente at alle smittede er registreret og det er de næppe, da Corona virus også viser sig at kunne give lette symptomer, som folk ikke nødvendigvis søger læge for. Der er derfor ingen grund til at gå i panik, men rigtig god grund til at bruge sin sunde fornuft og tage visse forholdsregler. Du kan læse meget mere om COVID-19 hos Statens Serum Institut.

Smittespredning

3T Koldtågesprøjte til desinfektion

3T Koldtågesprøjte model 130 – køb den i Webshoppen!

Smittespredning sker via person til person-smitte – hovedsageligt ved direkte kontakt ved dråbespredning fra nys eller hoste eller indirekte kontakt (fx via sekret på hænder). Derfor er det en rigtig god idé at vaske hænder med vand og sæbe samt efterfølgende desinficere dem med sprit eller med det bæredygtige alternativ ViruFoam Hånddesinfektion. Desuden er det en god idé at desinficere kontaktpunkter (håndgreb, afbryderkontakter, trappegelændere etc.), i områder hvor der færdes mange mennesker eller hvor der er syge og folk med svækkede immunforsvar.

Det anbefales desuden at man, såfremt man er frygter sig smittet, sætter sig selv i karantæne og kontakter sin læge telefonisk, før man opsøger konsultationen. På den måde risikerer man ikke at smitte andre. Det er – ligesom altid hvis man er syg – en dårlig idé at gå i motionscenter for at “svede det ud”. Ikke nok med at dette er virkningsløst i forhold til influenza, det er faktisk ikke godt for kroppen som i forvejen er stresset og som har brug for ro og hvile samt måske en Panodil og en romtoddy. Tillige risikerer man altså at smitte dem man træner med.

Desinficering

BioCid - Desinfektion i triggerspray flaske

BioCid Desinficering – 750ml Triggerspray

Som tilfældet er med hånddesinfektion, ser almindelige desinfektionsmidler ud til også at være effektive overfor den nye Coronavariant. Hygiejnefokus anvender BioCid Desinficering fra danske Biogroup, som er særdeles effektiv mod den bakterier, skimmel og virus (bl.a. Corona).

Hoteller, krydstogtskibe og andre steder med mange rejsende og stor udskiftning af gæster, kan med fordel bruge en Tågekanon, hvormed man hurtigt desinficerer et helt værelse, et køkken, en bus, et fly eller hvad som helst. Med Biogroups 100% biologisk nedbrydelige midler, kan man endda gøre det uden omkostninger for miljø og arbejdsmiljø.

Man behøver dog slet ikke noget udstyr for at anvende midlet, idet det også leveres i praktiske 750 ml sprayflasker. Således kan man hurtigt spraye et afgrænset område; føromtalte kontaktpunkter,  omkring sanitære områder, i hygiejnekristiske områder af køkkener (BioCid Desinficering er godkendt til brug i forbindelse med fødevareproduktion, endda uden efterfølgende afskylning) og hvor ellers det måtte være relevant.

Hvor kan BioCid produkterne købes?

Hvis du handler som erhvervskunde kan du købe BioCid produkterne igennem Hygiejnefokus og hvis du handler privat, er vi i gang med at etablere et netværk af forhandlere. Den første er Ren Zenit Rengøring & Service, som ganske snart har en webshop hvor alle produkterne også vil findes.

Ingen kommentarer

Follow

Modtag hvert nyt indlæg i din indbakke!

%d bloggers like this: