Holder du som kvalitets og hygiejneansvarlig “bare” myndighederne fra døren

Holder du som kvalitets og hygiejneansvarlig “bare” myndighederne fra døren

 – eller har du egentlig de rette rettigheder og beføjelser til at sikre at hygiejnen er tilstrækkelig og fødevaresikkerheden er i kontrol ?

Meget afhænger af den profil der sidder i stillingen og hvilken slagkraft den enkelte har. Det gælder jo reelt om at der er respekt om funktionen og at den har de beføjelser der skal til for ikke at komme ud i en krisesituation og som minimum er ligeværdig med ledelsen.

I nogle virksomheder bøjer den kvalitets ansvarlige af overfor produktionen – “for varen skal jo ud ellers går vi out of stock og så vanker der store bøder”… men hvad med bøden og image hvis man lander på forsiden – den glemmer mange og krydser fingre for det går godt og ingen bliver syge…

Men kan vi være det bekendt ? jeg mener at der flere steder godt kan lyttes mere til de kompetencer der ligger hos kvalitetsafdelingen og dermed forebygge en skandale.

Mange steder ses det også at det er produktionen eller vedligeholdsafdelingen, som laver aftalen med rengøringsfirma. hvor ofte er kvalitetsafdelingen med inde over en sådan aftale ? det er vigtigt at den aftale der bliver lavet også passer til det risikoniveau der haves og ikke efter produktionschefens budget og humør.

Så alt i alt hvem er det hos jer der har “bukserne på” når det gælder hygiejne ? – og er det i sig selv en risiko for jer som virksomhed ?

Ingen kommentarer

Follow

Modtag hvert nyt indlæg i din indbakke!

%d bloggers like this: