CO2 til rengøring og vedlighold.

CO2 til rengøring og vedlighold.

PolarTech_Header

PolarTech i Esbjerg har udviklet en patenteret rengøringsteknologi, som anvender flydende CO2 til rengørings– og vedligeholdelsesopgaver. CO2´en er genindvundet fra andre industrielle processer. PolarTech’s teknologi kan minimere eller erstatte brugen af eksisterende, miljøskadelige rengøringsprocesser.

En af mange fordele ved CO2-blæsning er, at processen er fuldstændig tør. Derfor skabes der hverken fugt eller sekundært affald som det er tilfældet ved anvendelse af sandblæsning, vand eller opløsningsmidler. Resultatet er reducerede omkostninger til affaldshåndtering.

CO2-blæsning kan fjerne en lang række overfladematerialer som fedt, olie, lim, harpiks, lak, gummi/plastrester, slipmidler og sod. Teknologien anvendes i mange industrier som fødevare, plast/gummi, automobil, luftfart, støberier, kraftværker, trykkerier, elektronik – for at nævne nogle få.
CO2-rengøring er ligeledes velegnet til opgaver indenfor restaurering efter oversvømmelser eller brand.

I forhold til eksisterende rengørings/vedligeholdelsesmetoder er CO2-blæsning op til 80 % hurtigere og leverer et bedre resultat. Der er ikke behov for at demontere dele, idet der kan rengøres under produktion, hvorved produktionsstop undgås.

CO2 rengøring kan delvis eller helt afløse andre metoder som højtryksrensning, sandblæsning, kemikalier/opløsningsmidler og mekanisk slibning. Et anlæg kan udføre flere forskellige opgaver, hvor man i dag anvender flere maskiner eller rengørings processer.

CO2-blæsning er skånsom og øger levetiden på produktionsudstyr idet processen ikke er slibende, så der sker ingen skader på udstyr/komponenter.

CO2-rengøring er hverken giftig eller elektrisk ledende, så anvendelsen er sikker overfor brugeren.
CO2-rengøring hæmmer væksten af bakterier og svampe og er derfor særdeles velegnet i industrier med høje krav til hygiejne.

CO2 rengøring virker principielt som sandblæsning. Maskinen tilkobles trykluft, el og flydende CO2, enten fra cylinder eller større tanke. PolarTech fremstiller manuelle systemer, men processen kan også udføres med et automatiseret anlæg, tilpasset den specifikke opgave.

Flere oplysninger kan fås ved henvendelse til PolarTech på telefon 6966 3060 og e-mail: jh@polartech.dk eller ved henvendelse til Hygiejnefokus på telefon 5334 1355 og e-mail info@hygiejnefokus.dk

 

Ingen kommentarer

Follow

Modtag hvert nyt indlæg i din indbakke!

%d bloggers like this: