Nyt våben i kampen mod listeria

Nyt våben i kampen mod listeria

FLO-D_Header2

Jimco A/S, producent af miljøteknologi, lancerer kompakt anlæg til desinfektion i fødevarebranchen. Det nye produkt, FLO-D Mini, er ligesom storesøsteren, FLO-D, baseret på virksomhedens patenterede og prisvindende UV-C-teknologi.

JCO-FTL4kIgennem mere end 20 år er Jimcos UV-C-baserede luftrensningsanlæg blevet benyttet i industrien, bl.a. til at afhjælpe lugtudledning, forbedre indeklimaet samt reducere brand- og smittefare. Senest har et samarbejde med DHI, Syddansk Universitet og flere fødevarevirksomheder åbnet op for anvendelsen af den patenterede teknologi til automatisk og kemikaliefri desinfektion af overflader og komplette produktionsarealer. Det har ført til produktet FLO-D, som har tiltrukket sig stor interesse som middel til gennemgribende desinfektion i fødevareindustrien, og som lige nu er ved at blive ETVverificeret iht. EU’s biociddirektiv.

Succesen følges nu op med en mere kompakt lillesøster, FLO-D Mini, der er endnu mere mobil og dermed særlig velegnet til brug i køleområder, hvor der ofte er problemer med gær, skimmel og mikroorganismer.

Bedre for miljø og arbejdsmiljø

FLO-D Minis kompakte format gør det nemt at transportere systemet rundt – i produktionen samt i kølerum, køletrailere og kølecontainere.

– Manuel desinfektion er tidkrævende, og det er umuligt at komme fuldstændig ind i alle hjørner og sprækker. Samtidig anvendes skrappe kemikalier, der både belaster miljø og arbejdsmiljø. Med FLO-D og FLO-D Mini automatiseres processen totalt. Man opnår mere effektiv desinfektion og sparer samtidig arbejdskraft, vand, kemi og energi plus undgår udledning af klorholdigt spildevand. Og som en ekstra bonus forhindrer man korrosion på de tekniske installationer. Faktisk muliggør anlæggene så store besparelser på arbejdsløn og andre ressourcer, at tilbagebetalingstiden oftest vil være blot ét år, forklarer Mikael Funk Andersen, Area Sales Manager hos Jimco A/S.

Kombinér luftsterilisering og overfladedesinfektion

JCO-FTL3kMikael Funk Andersen peger på en kombination af luftsterilisering og overfladedesinfektion som den ideelle løsning, når man ønsker at opnå optimal fødevaresikkerhed.

– FLO-D kan med fordel anvendes sammen med vores luftsteriliseringsløsninger, der typisk monteres i forbindelse med eksisterende ventilationsanlæg. Dermed opnås en totalløsning, som både renser luften og desinficerer overfladerne i lokalet. Det forøger fødevaresikkerheden, og man mindsker risikoen for at måtte tilbagekalde produkter og for dårlig presseomtale, siger han.

Nedbryder listeria på få timer

Ifølge Mikael Funk Andersen kan fødevarevirksomheder med FLO-D-systemerne effektivt gardere sig mod uheldige bakteriesager, hvis ellers de overholder generelle hygiejnekrav og rengøringsstandarder.

– Tests udført i samarbejde med Syddansk Universitet viser, at FLO-D på kort tid næsten fuldstændigt kan nedbryde mængden af eksempelvis listeria- og salmonellabakterier i store produktionslokaler, fastslår salgschefen, der desuden henviser til positive resultater fra fuldskalainstallationer i industrien.

Temadag-skilt_11122014Oplev FLO-D og FLO-D Mini på FoodTech 2014 i Herning: På stand L9244 kan man møde Jimco A/S og høre nærmere om virksomhedens løsninger til desinfektion samt luft- og vandrensning i fødevareindustrien.

Hør mere om FLO-D og FLO-D Mini på Hygiejnefokus Temadagen: Den 11. december 2014 afholder Hygiejnefokus Temadag med overskriften “Hygiejne med Fokus på Arbejdsmiljø“, hvor du også kan møde Jimco og høre mere om hvordan FLO-D teknologien kan forbedre dit arbejdsmiljø.

 

Ingen kommentarer

Follow

Modtag hvert nyt indlæg i din indbakke!

%d bloggers like this: