Kend dine skimmelsvampe

Kend dine skimmelsvampe

Header_skimmelkursus

At løse og kontrollere problemer med skimmel kræver mange forskellige kompetencer. For at dække tilstrækkeligt bredt, har ISI Food Protection ApS, som er eksperter indenfor stabilisering af fødevarer oftest uden brug af konserveringsmidler, taget initiativ til et samarbejde med skimmelsvampe eksperterne fra IPU samt med Hygiejnefokus. Samarbejdet opstartes med tilbud om et kursus, der er skræddersyet til at give deltagerne viden og praktiske færdigheder i forhold til at løse, forebygge og begrænse problemer forårsaget af skimmelvækst.

Kurset forløber over to dage i hhv. Aarhus d. 29. og 30. januar 2014 og København d. 26. + 27. marts 2014.

Undervisere på kurset er; Per Væggemose Nielsen (IPU), Anne Elsser-Gravesen (ISI Food Protection) og Jørgen Espiritu Kjeldsen (Hygiejnefokus).

Programmet for dag 1:

Tid Emne
09:00 09:30 Registrering og morgenmad
09:30 10:00 Præsentation af deltagere og undervisere
10:00 10:40 Introduktion til levnedsmiddelmykologi
10:40 10:55 Kaffe og frugt
10:55 11:30 Hvordan sikre fødevarer mod skimmelvækst
11:30 12:00 Introduktion til praktiske øvelser
12:00 13:00 Frokost
13:00 14:00
Praktiske øvelser:
Hold 1:
Praktiske metoder til analyse og kontrol i fødevareproduktion herunder brug af air sampler, dip slides, ATP målinger mv.
Hold 2:
Svampe laboratoriet. Isolering af svampe fra prøver, prøve udtagning, prøve forberedelse og analyse. Indledende arbejde med identifikation af egne skimmelsvampe.
14:00 14:05 Hold 1 og 2 skifter
14:05 15:05
Hold 1:
Svampe laboratoriet…
Hold 2:
Praktiske metoder…
 
15:05 15:30 Kaffe og kage
15:30 16:15 Opfølgning på laboratorieøvelser
16:15 16:30 Opsumering af dagen

Program for dag 2:

Tidspunkt Emne
09:00 09:30 Registrering og morgenmad
09:30 10:00 Præsentation af deltagere og undervisere
10:00 10:30 Introduktion til levnedsmiddelmykologi
10:30 11:00 Kaffe og frugt
11:00 11:30 Hvordan sikre fødevarer mod skimmelvækst
11:30 12:00 Introduktion til laboratorieøvelser
12:00 13:00 Frokost
13:00 13:55
Praktiske øvelser:
Hold 1:
Praktiske metoder til analyse og kontrol i fødevareproduktion: Mycometer test, mykotoxin kits mv.
Hold 2:
Svampe laboratoriet identifikation af egne og evt. andres skimmelsvampe.
13:55 14:00 Hold 1 og 2 skifter
14:00 14:55
Hold 1:
Svampe laboratoriet…
Hold 2:
Praktiske metoder…
15:55 15:30 Opsamling, evaluering samt Kaffe og kage

Kursussteder:

Kurset afholdes d. 29. + 30. januar 2014 i Aarhus (Skejby):
ISI Food Protection Aps
INCUBA Science Park
Brendstrupgaardsvej 102
DK-8200 Aarhus N

 

Samt d. 25. + 26. marts 2014 i Kgs. Lyngby
IPU
DTU Lyngby
Nils Koppels Allé, Bygning 404, 2. sal
DK-2800 Kgs. Lyngby

Tilmelding og pris

Tilmelding kan ske igennem skemaet herunder, ved at sende en e-mail til info@hygiejnefokus.dk eller ved at kontakte os på telefon 53341355.

Tilmelding skal ske senest d. 15. januar 2014.

Pris for kursus, inkl. kursusmateriale og forplejning (men ikke internat): kr. 7.490,- ex moms.


Follow

Modtag hvert nyt indlæg i din indbakke!

%d bloggers like this: